Veolia
JYSK

Kadetky dobojovali v bieloruskom Grodne na prvom turnaji EGBL

Autor: Marek Grondžel

Naše kadetky U16 dobojovali na prvom turnaji EGBL v bieloruskom Grodne. Turnaj skončili s celkovou bilanciou 3 výhry a 2 prehry.

26.10.2018

MBA Moskva (RUS) - Young Angels Košice 67:55 (30:31)
Body : Kolesárová 11, Erdélyiová 9, Kristlová 6 (12 doskokov), Mačičáková 5, Spišiaková 5, Majorošová 5, Marciňáková 5, Rebejová 3, Siladiová 2, Paulovičová 2, Hermannová 2.

Hodnotenie Ivany Jalčovej:
Prvé vystúpenie v európskej lige v tejto sezóne sme začali s energiou a odhodlaním. Po prvej štvrtine sme poľavili v agresivite a súper nám ušiel na rozdiel 12 bodov. Dievčatá to ale nezabalili a do polčasovej prestávky sa nám podarilo vrátiť sa späť do zápasu a polčas vyhrať o bod. V druhom polčase nás súper z Moskvy pritlačil a mali sme s tým problém. V obrane sme boli málo dôrazné na loptu a kvôli zlej komunikácii a pomalej reakcii, sme nechávali hráčky voľné a tie nás trestali premenenými strelami.  Útok bol z našej strany slušný, ale potrebujeme zabrať v obrane a hrať koncentrovanejšie počas celého zápasu.

Hodnotene Emy Siladiovej:
Do zápasu sme vstúpili dobre, ale v nejakých chvíľkach sme boli nekoncentrované a postrácali sme zbytočné lopty. Do polčasu sme držali krok so súperom - hrali sme vyrovnanú hru. Po polčase sme sa nabudili a začali sme vyhrávať. Vychádzali nám akcie a dali sme pár dobrých striel. Na konci tretej štvrtiny nás pritlačili a nevedeli sme si poradiť. V obrane nám doskočili veľa lôpt a dali z toho ľahké koše. Nekomunikovali sme, preto mali často úplne voľnú strelu a dali nám z toho veľa trojok. Keby sme nemali pár "hluchých miest" hrali by sme vyrovnaný zápas až do konca.

Young Angels Košice -  BC Grodnoobsport (BLR) 56:52 ( 24:26)
Body: Kristlová 22 ( 9 doskokov), Majorošová 10 (8 ziskov), Rebejová 7, Kolesárová 4, Paulovičová 4, Siladiová 3, Spišiaková 2, Marciňáková 2, Erdélyiová 2.

Hodnotenie Ivany Jalčovej:
V zápase proti domácim sme začali výborne a aj napriek vynechaným “zicerom” sme prvú štvrtinu dokázali vyhrať. V druhej časti hry na nás pritlačili po celom ihrisku a my sme riešili situácie splašene a nedôrazne. V obrane sme získavali veľa lôpt, ale častokrát sme ich následne nezmyselne stratili. 3 minúty pred koncom naša obrana bola dôrazná a bojovnosťou sme dokázali otočiť zápas v náš prospech. Odhodlanosť, hlad po získaní lopty a bojovnosť do konca zápasu je to, čo musí byť naša zbraň. Dnes to dievčatá ukázali a odmenou im bola výhra.

Hodnotenie Vandy Kristlovej:
Zápas sme začali dobrým nasadením, v útoku sme sa snažili nehrať splašene. V obrane sme vytvárali dobrý tlak na loptu. Po prvej štvrtine nás super začal tlačiť pressingom, pri ktorom sme strácali lopty. Plašili sme sa a nevedeli sme si pomôcť, kvôli tomu dali veľa ľahkých košov. Polčas sme začali koncentrovane, hrali sme tvrdo v obrane, komunikovali sme a tým sme získavali lopty. Zápas bol napínavý až do posledného konca, no našou bojovnosťou v obrane aj v útoku, podporovaním sa,sa nám ho podarilo ukončiť víťazstvom.

27.10.2018

Cmoki Minsk - Young Angels Košice 38:43 (16:15)
Body: Kolesárová 13, Spišiaková 7, Mačicáková 7, Kristlová 6, Siladiová 4, Marciňaková 2, Paulovičová 2, Majorošová 2.

Hodnotenie trénerky Ivany Jalčovej:
Tretí zápas na turnaji sa niesol v bojovnom duchu na oboch stranách. Súper na nás skúšal vysunutú obranu a až na pár momentov sme to prechádzali s prehľadom. Celý zápas bolo skóre ako na hojdačke a družstvá sa striedali vo vedení. V druhom polčase Minsk skúsil zmeniť vývoj zápasu zónou 3-2, ale nezľakli sme sa a vedeli sme si vytvoriť strelecké pozície. Koncovku sme zvládli lepšie a máme ďalšie cenné víťazstvo.

Hodnotenie Tary Rebejovej:
Do zápasu sme vstúpili s veľkou energiou a túžbou vyhrať. So súperom sme už mali skúsenosti z predošlej sezóny a preto sme vedeli že to bude náročný zápas. Od prvej minúty sme sa povzbudzovali na lavičke a taktiež na ihrisku z čoho pramenila naša agresívna obrana, ktorou sme získali pár lôpt a následne sme z toho mali rýchle protiútoky. V útoku sme mali dobré strelecké pozície, ktoré sme premieňali a udržiavali si nad súperom náskok. Nezľakli sme sa, keď zdvojovali alebo hrali zónu a doviedli sme zápas do víťazného konca.

Young Angels Košice - Ramenskoje Moskva 47:53 (26:35)
Body: Kolesárová 15, Kristlová 8 (13 doskokov), Siladiová 7, Rebejová 6, Erdélyiová 4, Marciňaková 4, Majorošová 3.

Hodnotenie trénerky Ivany Jalčovej:
Začali sme koncentrovane a v prvej štvrtine sme mali kúsok navrch. Bohužiaľ neskôr sme sa nedokázali dostatočne vyrovnať s tlakom súpera, ktorý bránil tvrdo, možno na hranici faulov a my sme zbytočne riešili rozhodcov a tým sme sa prestali koncentrovať na našu hru. Súper disponoval fyzicky silnou podkošovou hráčkou, ktorá nám narobila problémy v našom trestnom území. V útoku sme mali v druhom polčase úsek, keď sa hráčky ponúkali, ktorá vystrelí a báli sme sa hrať na kôš. I napriek prehre si ale dievčatá zaslúžia pochvalu za to, že to nevzdali aj keď sme prehrávali už o 20 bodov a bojovali až do konca. Možno chýbalo kúsok šťastia pred koncom pri našich strelách. Každopádne tento zápas nám všetkým ukázal, že sa hrá od prvej do poslednej sekundy a “hluché” momenty v zápase nás stoja neskôr kopec energie a ku koncu potom chýbajú sily a presnosť v zakončení.

Hodnotenie Emmy Hermannovej:
Do stretnutia sme vstúpili celkom dobre. Vychádzali nám akcie a držali sme krok so súperom. Po polčase sme sa zľakli, pritlačili nás v obrane a zbytočne sme strácali lopty. Protihráčky mali veľa doskokov a z toho dali koše s faulom. Vznikol veľký náskok, ale našimi strelami za 3 body sme stratu znížili. Na konci sme ešte bojovali ale nepodarilo sa nám otočiť stav v náš prospech.

28.10.2018

CFBB Luxembourg - Young Angels Košice 24:38 ( 16:21)

Body: Kolesárová 11, Erdélyiová 6, Kristlová 5 ( 17 doskokov), Spišiaková 5, Rebejová 4, Mačičákova 3, Majorošová 3, Kupčová 1.

Hodnotenie Ivany Jalčovej :

V poslednom našom vystúpení sme hrali proti súperovi, ktorého sme na turnaji nevideli hrať a nevedeli sme čo nás čaká. Hrali agresívne na loptu a skúšali proti nám hrať aj zónovú obranu 2-3. Vedeli sme si vytvárať strelecké pozície a mali sme dostatok pokusov spoza trojkového oblúku, ale dnes nám to tam príliš nepadalo. Poslednú štvrtinu sme vyhrali 13-0 a s prehľadom zápas doviedli do víťazného konca.

Hodnotenie Mirky Marciňákovej :

Posledný zápas na turnaji sme chceli začať s dobrou energiou. Vstup do zápasu bol pre nás celkom dobrý. Vytvorili sme si tesný náskok, ktorý sme celý polčas udržiavali. V druhom polčase sme sa nevyhli slabším momentom, hlavne keď súper hral zónu tak sme v útoku nevedeli čo hrať a často vznikal zmätok. V obrane nás častokrát jednoducho obchádzali 1 na 1 a pomoc zo slabej strany prišla neskoro alebo vôbec. V závere sme hrali splašene a najmä po útočnom doskoku sme niekedy hrali zbytočne rýchlo na kôš, napriek tomu, že sme stále boli vo vedení a mali čas na dlhší útok. Našťastie to súper nepotrestal a my sme si ustrážili víťazstvo a rozlúčili sa s turnajom víťazstvom.

Záverečné hodnotenie turnaja Ivany Jalčovej:

Celkovo tento turnaj hodnotím veľmi pozitívne z našej strany. Bilancia 3 výhry a 2 prehry je vyborná, pretože aj v zápasoch, v ktorých sme ťahali za kratší koniec povrazu, sme boli vyrovnaným protivníkom. Pri troške štastia by sme si možno odniesli viac výhier. Dievčatá ukázali v zápasovch bojovnosť, odhodlanosť a je vidieť oproti minulému roku zlepšenie, väčšie sebavedomie a lepšie riešenie situácií. Aj napriek vyššiemu bodovému manku v zápasoch sa baby nevzdávali a hrali do konca, za čo im patrí pochvala. Skončili sme síce na 4. mieste, ale máme tri dôležité víťazstvá do celkovej tabuľky.

Najlepšou hráčkou nášho družstva bola Barbora Kolesárová a v all stars turnaja si uchmatla miesto Vanda Kristlová.

 
 
Fakturačné údaje

YOUNG ANGELS ACADEMY, o.z.
Sídlo: Werferova 3, 040 11 Košice

IČO: 503 920 69
DIČ: 2120342070

Peňažný ústav: Tatrabanka a.s.
IBAN: SK05 1100 0000 0029 4102 7028
SWIFT: TATRSKBX

Transparentný bankový účet

bankové spojenie:
Slovenská sporiteľňa, a.s.

IBAN: SK 51 0900 0000 0051 3666 9005

Kontaktné osoby

Hana Jendrichovská
štatutárny orgán občianskeho združenia
E-mail: info@youngangels.sk

Tel./sekretariát: 055 2850020 kl. 242