Veolia
JYSK

YAKE U15 dvakrát úspešné

Autor: Ján Krajňák

Young Angels U15 Košice  -  BK ŠKP 08 Banská Bystrica   93:55 /38:25/
Body: Erdelyiová 21/8 doskokov/, Gumanová 14 /7asistencií/, Staníková 14, Drimáková 8, Pavlovičová 6 /8doskokov/, Chovaníková 6/10 doskokov/, Majerníková,Laubertová  a Sabovčíková po 4, Tresová 3, Mašlanková,Králová,Mackulinová po 2, Rosa 2 /8doskokov/, Víznerová 1

Komentár asistenta trénera R. Pavľáka:
Začiatok zápasu nám vyšiel podľa predstáv. Pozornou defenzívou a rýchlymi protiútokmi sme si vypracovali náskok v pomere 24:11. V druhej štvrtine sme začali nekoncentrovane, a to vyústilo do väčšieho počtu strát a nepremenených pokusov. V šatni sme si povedali ako chceme aby to vyzeralo v druhom polčase a k mojej spokojnosti dievčatá v tretej štvrtine zapli na vyšší prevodový stupeň a vypracovali  rozhodujúci náskok, ktorý sme si už dokázali v kľude ustrážiť. Pochvala patrí najmä útočnej fáze družstva, keď sa nám podarilo zaznamenať úctihodných 93 bodov, a tak isto ma teší, že sme súperovi vrátili prehru z jeho palubovky,len tak ďalej.

Vyjadrenie hráčky E. Staníkovej:
V sobotu sme proti Banskej Bystrici začali disciplinovane a od začiatku sme si budovali bodový náskok, hrali sme koncentrovane a nerobili sme zbytočné chyby v zakončovaní. Napriek tomu, že sa hráčkam B.Bystrice darilo premieňať ako trojkové pokusy tak aj trestné hody, nepustili sme súperky k priblíženiu skóre a udržali sme si bodový náskok. Snažili sme sa plniť všetky inštrukcie trénerov a v tretej štvrtine sme ešte zvýšili bodový náskok a rozhodli zápas.Počas celého zápasu sme podali kolektívny výkon a postupne sa presadili všetky hráčky na palubovke. Naša hra je výsledok poctivej prípravy na tréningoch ako aj zozbieranie skúsenosti počas prípravných zápasov a turnajov. Mali by sme obmedziť straty lôpt a nepremenené 100% šance z rýchlych protiútokov, či trestných hodov. Víťazstvo nás samozrejme veľmi potešilo a naštartovalo k ďalším víťazstvám. Značný bodový rozdiel nám pomôže pri budovaní rešpektu v našej súťaži.

MBK Ružomberok  -  Young Angels U15 Košice   47:52  /13:29/
Body: Erdelyiová 15, Pavlovičová 10 /16doskokov/, Laubertová 8, Drimáková a Víznerová po 6, Gumanová 4, Tresová 2, Findríková 1

Komentár asistenta trénera R. Pavľáka:
Úvod zápasu nám vyšiel vcelku dobre, po prvej štvrtine sme si vypracovali pohodlný náskok, ktorý sme chceli postupne navyšovať. Od druhej štvrtiny však začala krivka nášho výkonu postupne upadať. Cez polčas sme si povedali ako by mala naša hra vyzerať, avšak realita bola iná, dievčatá nastúpili extrémne nekoncentrované, školáckymi chybami a laxným zakončovaním vrátili súpera do zápasu, ktorý zacítil šancu a snažil sa ju využiť.Zápas sme nakoniec zvládli o 5 bodov, ale je potrebné zdvihnúť varovný prst pred prístupom z dôvodu, že pred poslednou štvrtinou sme vyhrávali o 15 bodov a mali sme zápas pevne v rukách. Ostáva mi dúfať, že sa dievčatá zo zápasu poučia a takýto výkon sa už nebude v žiadnom prípade opakovať.

Vyjadrenie hráčky A. Drimákovej: 
Do zápasu sme nastúpili s odhodlaním vyhrať a hrať bez chýb. Prvá štvrtina bola celkom dobrá, až na straty lôpt, ktorých bolo veľa. V tretej štvrtine skórovali súperi vďaka rýchlym protiútokom a našej slabej obrane. Bodový náskok sme stratili a posledná štvrtina bola veľmi napätá. Nakoniec sa nám podarilo zápas vyhrať.

 
 
Fakturačné údaje

YOUNG ANGELS ACADEMY, o.z.
Sídlo: Werferova 3, 040 11 Košice

IČO: 503 920 69
DIČ: 2120342070

Peňažný ústav: Tatrabanka a.s.
IBAN: SK05 1100 0000 0029 4102 7028
SWIFT: TATRSKBX

Transparentný bankový účet

bankové spojenie:
Slovenská sporiteľňa, a.s.

IBAN: SK 51 0900 0000 0051 3666 9005

Kontaktné osoby

Hana Jendrichovská
štatutárny orgán občianskeho združenia
E-mail: info@youngangels.sk

Tel./sekretariát: 055 2850020 kl. 242