Veolia
JYSK

Mladé Anjelky ukázali srdce, šťastena však ukázala prstom na súperky

Autor: Jozef Cyprián

V košickej Angels aréne odštartoval trojdňový medzinárodný turnaj Európskej dievčenskej ligy basketbalistiek do 16 rokov. Domáce Anjelky utrpeli vo svojom úvodnom vystúpení s lotyšským tímom Kolibri Riga tesnú prehru 39:41.

„Veľmi nás to mrzí, pretože sme naozaj bojovali a dali sme do toho všetko. Napokon chýbal jediný kôš. V závere to bola dráma, ale nebolo to len o tom konci. Rozhodli chyby, ktoré sme robili počas celého zápasu. Škoda, pretože sme do toho dali srdce,“ povzdychla si Barbora Kolesárová, ktorá sa stala s desiatimi bodmi najlepšou strelkyňou tímu Young Angels. „Body by ma potešili, ak by sme tento zápas vyhrali. Takto nie sú nič platné.

Po vyrovnanom prvom polčase súperky z Pobaltia domácim odskočili, no „žlto-modrá“ húževnatosť platila a pár minút pred koncom dokonca viedli. O výsledku napokon rozhodol kôš lotyšského družstva šesť sekúnd pred koncom, na ktorý už Košičanky nenašli odpoveď.

Musíme to hodiť rýchlo za hlavu. Oddýchnuť si a pripraviť sa na ďalší zápas. Čakajú nás totiž ešte štyri ďalšie zápasy,“ upozornila Barbora na intenzívny program turnaja. Zverenky trénerky Ivany Jalčovej si ešte zmerajú sily s Helsinkami, Vilniusom a tímom Ukrajiny do 14 rokov.

Každý takýto európsky zápas je pre nás špeciálny. Je to veľmi pekné a keďže hráme doma, tak aj vzrušujúce. Chceme bojovať a vyhrať čo najviac zápasov. Pôjdeme od zápasu k zápasu a uvidíme, čo to dá,“ dodala Barbora Kolesárová v súvislosti s ďalším priebehom turnaja EGBL.

EGBL U16 2018/19, Turnaj Košice:

PIATOK

YOUNG ANGELS Košice vs. BC Kolibri (LAT) 39:41 (17:22)
Najviac bodov: Kolesárová 10, Nina Majorošová 7 (trojky 2/3), Kristlová 6 (15 doskokov) – Litte a Gabranova po 12, Leimane 10.

Ivana Jalčová, trénerka YOUNG ANGELS Košice:

Naše prvé vystúpenie na domácom turnaji sme začali s veľkou nervozitou a to sa prejavilo v zakončení. Vynechávali sme vyložené pozície, najmä z okolia spod koša a ani strely z perimetra sme nemali úspešné. V obrane sme mali veľmi široké postavenie a na slabej stane stáli zbytočne blizko pri hráckach. Miestami zlá komunikácia resp pomalšie reakcie pri preberaní súper využil na skórovanie. Celý priebeh zápasu bol ako na hojdačke a v dramatickom závere sme chybou pri rozohrávke proti vysunutej obrane stratili loptu, súper z toho dokázal ťažiť a šiel do vedenia o 2 body. Posledných 6 sekúnd nám nevyšlo ako sme chceli a preto prvý zápas skončil tesno prehrou. Určite sme ale neprehrali v posledných sekundách zápasu, ale hlavne slabou úspešnosťou spod koša počas celého stretnutia a možno prílišnou nervozitou, ktorá dievčatám zväzovala ruky.

Barbora Kolesárová, hráčka YOUNG ANGELS Košice:

Do zápasu sme vstúpili s menšou nervozitou, keďže to bol náš prvý zápas turnaja na domácej palubovke. Zápas bol veľmi napínavý až do poslednej sekundy. Snažili sme sa dať do toho všetko a zabojovať, no nakoniec nás zápas stáli naše zbytočné chyby, ktorým sme sa nedokázali vyvarovať.

HBA PHYK Cadets (FIN) – YOUNG ANGELS Košice 58:40 (21:18)
Najviac bodov: Ollilainen 25, Sandvik 19, Liimatainen 5 – Rebejová a Kolesárová po 11, Kristlová a Nina Majorošová po 8.

Ivana Jalčová, trénerka YOUNG ANGELS Košice:

Favoritom v dnešnom druhom zápase boli fínky, ale aj napriek tomu sme s nimi dokázali držať krok prvý polčas. Tak ako aj v prvom zápase, aj v druhom sme pokračovali v nedôslednom a nepresnom zakončovaní spod koša. V tretej štvrtine nám súper ušiel na rozdiel 13 bodov, kedže sme nevedeli využiť rozumne fauly a zastaviť ich rýchlu hru. Potrebujeme hrať lepšie tímovo v obrane a navzájom si vypomáhať a zvýšiť agesivitu i dôraz v súbojoch.

Natália Filická, hráčka YOUNG ANGELS Košice:

Do dnešného druhého zápasu sme vstúpili namotivovane, s cieľom vyhrať. Prvý polčas bol veľmi vyrovnaný no , druhý nám nevyšiel podľa predstáv. Chýbala nám komunikácia a nepremieňali sme ľahké koše. No na druhú stranu sme bojovali a nevzdávali sa.

SOBOTA

U15 KARTA (LTU) – YOUNG ANGELS Košice 53:46 (30:32)
Najviac bodov: Jocyte 20, Augustinaite 11, Andrunaviciute 9 – Erdelyiová 14, Kolesárová 13, Kristvlová 7.

Ivana Jalčová, trénerka YOUNG ANGELS Košice:

Proti litovskému výberu sme začali veľmi dobre a prvé tri útoky sme zakončili úspešne, čo nás nakoplo. Ak sme hrali rýchlo dopredu a mali energiu, hrali sme vyrovnaný zápas. V druhom polčase nám dochádzali sily a v postupnom útoku sme pôsobili neisto a ťažko si hľadali strelecké pozície proti agresívnejšej hre súpera. Odohrali sme dobrý zápas, ale o výsledku rozhodli lepšie individuálne presadenia sa na strane súpera.

Alexandra Erdélyiová, hráčka YOUNG ANGELS Košice:

V zápase s litovským tímom sme očakávali húževnatého súpera ako každý zápas v tejto súťaži. Veľmi sme túžili uspieť po dvoch prehrách v tomto súboji. Nástup do zápasu sme mali veľmi dobrý. Pomerne úspešne sa nám darilo brániť súperove akcie a naopak sa nám darilo úspešne zakončovať naše akcie. Polčas sme vyhrali o dva body. Po prestávke litovčanky začali hrať agresívnejšie pod oboma košmi. Mali sme problémy brániť nájazdy do podkošového územia, ktoré súper úspešne zakončoval. Nám sa naopak už menej darilo zakončovavať naše akcie. Do konca zápasu sme sa s nimi naťahovali o výsledok, ale záver koncovky zápasu sme nezvládli a tento zápas sme tak prehrali.

YOUNG ANGELS Košice – RGOUR Minsk (BLR) 30:52 (11:23)
Najviac bodov: Hermannová 9, Kolesárová a Erdelyiová po 6 – Katlinskaya 14, Sedach 11, Kushner 9 (10 doskokov).

Ivana Jalčová, trénerka GOOD ANGELS Košice:

S družstvom Minsku sme sa už stretli na finálovom turnaji v minulej sezóne a teda vedeli sme, čo môžeme očakávať. Hráčky Minsku na nás od prvého momentu vybehli agresívne a kým sme sa prebudili, že sme na zápase, dostali sme ľahké protiútoky. Hrali sme celý zápas proti dôraznej obrane súpera a báli sme sa hrať proti ich pressingu. Ťažko sme si vytvárali pozície a fyzicky sme zaostávali. Odstavovanie pod našim košom nám robilo problém a taktiež obrana zo slabej strany. Oproti rannému zápasu sme mali slabšiu úspešnosť streľby a najviac ma mrzí, že dievčatá pôsobili bojazlivo a nedokázali sa pobiť viacej.

Emma Hermannová, hráčka GOOD ANGELS Košice:

Do druhého večerného zápasu sme nenastúpili najlepšie, už hneď zo začiatku súper využil naše chyby v obrane a skóroval z rýchlych protiútokov. Súper bol fyzicky zdatný, agresívne bránil a ťažko sa nám presadzovalo v útoku hlavne cez pressing. Získal dostatočný náskok, ktorý si udržal až do konca. Aj napriek prehre bol to pre nás užitočný zápas, pretože sme hrali proti silnému súperovi.

Ďalšie piatkové výsledky:

CFBB Luxembourg (LUX) – RGUOR Minsk (BLR) 34:53

Reprezentácia Ukrajiny U14 – HBA PHYK Cadets (FIN) 56:67

U15 KARTA (LIT) – SBŠ Ostrava U16 (CZE) 67:23

BC Kolibri (LAT) – CFBB Luxembourg (LUX) 31:45

RGUOR Minsk (BLR) – SBŠ Ostrava U16 (CZE) 65:28

U15 KARTA (LIT) – Reprezentácia Ukrajiny U14 39:33

Ďalšie sobotňajšie výsledky:

SBŠ Ostrava U16 (CZE) – BC Kolibri (LAT) 18:50

HBA PHYK Cadets (FIN) – CFBB Luxembourg (LUX) 57:30

Reprezentácia Ukrajiny U14 – RGUOR Minsk (BLR) 34:63

HBA PHYK Cadets (FIN) – SBŠ Ostrava U16 (CZE) 60:34

BC Kolibri (LAT) – Reprezentácia Ukrajiny U14 51:44

CFBB Luxembourg (LUX) – U15 KARTA (LTU) 31:56

 
 
Fakturačné údaje

YOUNG ANGELS ACADEMY, o.z.
Sídlo: Werferova 3, 040 11 Košice

IČO: 503 920 69
DIČ: 2120342070

Peňažný ústav: Tatrabanka a.s.
IBAN: SK05 1100 0000 0029 4102 7028
SWIFT: TATRSKBX

Transparentný bankový účet

bankové spojenie:
Slovenská sporiteľňa, a.s.

IBAN: SK 51 0900 0000 0051 3666 9005

Kontaktné osoby

Hana Jendrichovská
štatutárny orgán občianskeho združenia
E-mail: info@youngangels.sk

Tel./sekretariát: 055 2850020 kl. 242