Veolia
JYSK

YAKE U16 zaknihovalo dve domáce prehry

Autor: Ivana Jalčová

Young Angels U16 Košice - BK ZŠ Zvolen 49:62 (31:31)
Body: Erdélyiová 15, Majorošová 11, Spišiaková 10, Mišinská 9, Siladiová a Rebejová 2

Hodnotenie Ivany Jalčovej:
Mali sme výborný začiatok, po ktorom sme vyhrávali 19:5. Potom, ako keby sme sa uspokojili, že to pôjde samo, tak sme poľavili v obrane a súper sa dotiahola a dostal späť do hry. Zvolenčanky hrali veľmi dravo a dôrazne v súbojoch. Robili nám obrovské problémy pod našim košom, keď sme im našim nedôrazným odstavovaním umožnili veľa druhých šancí na strelu. To nám uberalo energiu, ktorú sme na konci zápasu už nemali a koncovka patrila zvolenčankám. Mrzí ma neštastné zranenie Emy Siladiovej, ktoré určite ovplyvnilo našu koncentráciu a rozhodilo dievčatá emočne. Sily držíme palce a prajeme skoré uzdravenie.  

Young Angels U16 Košice - BK ŠKP 08 Banská Bystrica 54:64 (31:34)
Body: Hermannová 17, Majorošová 9, Rebejová 8, Spišiaková 7, Mačičáková 6, Erdélyiová 3. Mišinská a Kupčová 2

Hodnotenie Ivany Jalčovej:
Zápas proti favorizovanému súperovi sme začali s prílišným rešpektom a obavami. Triasli sa nám ruky pri prihrávkach a zakončeniach. Teši ma, že dievčatá nezložili zbrane, aj ked sme prehrali vysoko prvú štvrtinu. V druhej sme zlepšili hru a v tretej sme  hrali asi najlepši úsek zápasu. Tímová hra, energia a agresivita, ktorú sme mali, nám dodala odvahu na oboch stranách ihriska. Koncovku zvládli lepšie bystričanky, ale ja som s väčšou časťou zápasu spokojná, čo sa týka našej bojovnosti a predvedenej hry. Oba víkendové zápasy boli pre nás fyzicky náročné. Ak dokážeme eliminovať nevynútené chyby a vydržíme hrať agresívne na oboch koncoch ihriska, tak vieme hrať vyrovnané zápasy aj so silnejšími tímami. 

Hodnotenie Emy Spišiakovej:
Súper zachytil lepšie začiatok zápasu. Využíval svoju výškovú prevahu. Do druhej štvrtiny sme išli s čistými hlavami a cieľom zvrátiť nepriaznivý stav. Komunikácia v obrane sa zlepšila a získali sme veľa lôpt. Začali sme hrať rýchlo dopredu, čo súpera trochu zaskočilo a tým sme sa dostali naspäť do zápasu. Tretiu štvrtinu by som označila ako za našu najlepšiu. Začali sme hrať oveľa viac kolektívnejšie v útoku aj v obrane, bojovali sme o každú loptu a povzdbudzovali sme sa. Posledná časť hry nám nevyšla podľa predstáv, koncovku zvládla lepšie BB. Až na prvú štvrtinu som s naším výkonom spokojná.

Hodnotenie Alex Erdélyiovej:
Do zápasu s Bystricou sme nástupili odhodlane s cieľom pokúsiť sa prekvapiť jedného z favoritov súťaže. Nezachytili sme ale úvod zápasu a súper sa rýchlo dostal do dvojciferného vedenia. Postupne sa v celom tíme prebrala energia a nasadenie a súperovi sme postupne stale viac a viac znepríjemnovali hru. V niektorých fázach sme Bystrici dokonca priblížili na 2-3 body ale v rozhodujúcich chvíľach sa prejavili skúsenosti súpera. V koncovke zápasu nám postupne dochádzali sily a koncentrácia výsledkom čoho niekoľko chýb a nedôsledných zakončení a prehra o 10 bodov. Najväčší problémom bola pre nás hra pod oboma košmi, kde mal súper výškovu prevahu, dokázal nás fyzicky pretlačiť a to nás stálo veľa síl, ktoré nám chýbali najmä v závere zápasu. Pozitívom bolo jednoznačne naše nasadenie, bojovnosť a snaha športovo sa pobiť o výsledok. Práve takéto zapasy nás basketbalovo posúvajú na vyššiu úroveň.

 
 
Fakturačné údaje

YOUNG ANGELS ACADEMY, o.z.
Sídlo: Werferova 3, 040 11 Košice

IČO: 503 920 69
DIČ: 2120342070

Peňažný ústav: Tatrabanka a.s.
IBAN: SK05 1100 0000 0029 4102 7028
SWIFT: TATRSKBX

Transparentný bankový účet

bankové spojenie:
Slovenská sporiteľňa, a.s.

IBAN: SK 51 0900 0000 0051 3666 9005

Kontaktné osoby

Hana Jendrichovská
štatutárny orgán občianskeho združenia
E-mail: info@youngangels.sk

Tel./sekretariát: 055 2850020 kl. 242