Veolia
JYSK
U. S. Steel Košice

YAKE U16 sa cez víkend nedarilo

Autor: Ivana Jalčová

BK ŠKP 08 Banská Bystrica - Young Angels U16 Košice   61:37
Body: Majorošová 14, Spišiaková 9, Mišinská 5, Paulovičová 4, Mačičáková 2, Kupčová 2, Hermannová 1.

Hodnotenie trénerky Ivany Jalčovej:
V tomto zápase sme neboli v roli favorita a preto som dievčatám prízvukovala, aby si tento zápas užili. Bohužial sme do zápasu vstúpili nedôrazne a bystričanky nám ušli v prvom polčase a tento náskok si do konca ustrážili. Mali sme problém s odstavovaním a návratom do obrany.  V obrane 1 na 1 sme sa nechávali ľahko porážať a domáce z toho ťažili. V útoku sme si ťažšie vytvárali pozície a mali problém s otvorením útokov. Bola to ale výborná škola a aj keď to bolo fyzicky náročné, dievčatá siahli na dno svojich síl. 

Hodnotenie hráčky Fatimy Mačičákovej:
Od začiatku sme vedeli, že tento zápas bude tažký, ale na druhej strane sme si uvedomovali, že súper je hrateľný. Prvý polčas nebol z našej strany veľmi dobrý. Neodstavovali sme, súper nás porážal neustále do stredu, mali sme zbytočné fauly a taktiež nezmyselné straty, nevážili sme si loptu. Naopak druhý polčas bol viditeľne lepší. Pýtali sme si fauly pri hre 1na1 , pritlačili sme v obrane a súper mal problém. To nám pomohlo znížiť súperov náskok no zápas sa nám už nepodarilo priviesť do vítazného konca.

 

BK ZŠ Zvolen - Young Angels U16 Košice 63:56
Body:
Majorošová 19 (10 doskokov), Spišiaková 15, Hermannová 12, Paulovičová 4, Kupčová 3, Mačičáková 2, Mišinská 1.

Hodnotenie trénerky Ivany Jalčovej:
Po slabšom začiatku a hlavne po chybách v druhej štvrtine, keď nám súper ušiel na rozdiel 9 bodov,  sme sa dokázali vrátiť späť do zápasu a polčas vyhrali. Dievčatá som upozorňovala pred zápasom a prízvukovala počas celého stretnutia na silnú zbraň súpera - útočný doskok. Lenže dnes sme to nedokázali eliminovať a to bolo podľa mňa kľučové. V útoku pokiaľ sme hrali aktívne a boli sme v pohybe, dokázali sme si vytvoriť dostatok pozícií, aj keď niekedy sme zahodili jasné strely, najmäa spod koša.  Ku koncu stretnutia sme pri rozohrávke spravili dve zybtočné chyby a súperky navýšili náskok a udržali si ho do konca. Dievčatá aj v tomto stretnutí išli na doraz, chýbalo možno kúsok šťastia a niekedy väčší dôraz pri súbojoch. Čakajú nás ešte dve stretnutia, po ktorých sa rozhodne o finálovej štvorici. Pripravíme sa na ne najlepšie ako vieme a uvidiíme ako to celé nakoniec pre nás dopadne. 

Hodnotenie hráčky Alex Mišinskej:
Cieľom dnešného zápasu bolo vyhrať, čo by nám výrazne pomohlo v boji o postup do final four. Prvé minúty sme boli trochu nekoncentrované a dôsledkom toho bolo, že súper dostal šancu nahnať si pár bodov k dobru, no neskôr keď z nás už pred zápasový stres opadol sme začali hrať rýchlo do predu a taktiež sme dali niekoľko pekných košov z hry jedna na jedna. Takisto sme sa nebáli vystreliť a to sa nám niekedy oplatilo. Vďaka tomu sme prvý polčas vyhrali a druhú štvrtinu ukončili úžasným výsledkom 17:5. Najväčším našim problémom v tomto zapase však bolo to, že sme neodstavovali a mali problém s doskokom. Pomoc zo slabej strany nebola dobrá a v poslednej štvrtine sme si nevedeli vypýtať faul na rozdiel od našich protihráčok. Zápas sme nedotiahli do víťazného konca, ale teraz sa musíme zamerať hlavne na ďalšie dva zápasy proti Trnave a Novému mestu, ktoré budú pre nás mimoriadne dôležité.

Prílohy

Názov Typ Veľkosť
BK SKP 08 BB- YAKEU16_04052019 XLS 135,00 kB
BK ZS Zvolen- YAKEU16_05052019 XLS 135,00 kB
 
 
Fakturačné údaje

YOUNG ANGELS ACADEMY, o.z.
Sídlo: Werferova 3, 040 11 Košice

IČO: 503 920 69
DIČ: 2120342070

Peňažný ústav: Tatrabanka a.s.
IBAN: SK05 1100 0000 0029 4102 7028
SWIFT: TATRSKBX

Transparentný bankový účet

bankové spojenie:
Slovenská sporiteľňa, a.s.

IBAN: SK 51 0900 0000 0051 3666 9005

Kontaktné osoby

Hana Jendrichovská
štatutárny orgán občianskeho združenia
E-mail: info@youngangels.sk

Tel./sekretariát: 055 2850020 kl. 242