Veolia
JYSK

YAKE U17 majú za sebou úspešný víkend

Autor: Tomislav Radoš

BK ŠKP 08 Banská Bystrica – Young Angels Kosice U17      31:68 (13:39)
Body: Kristlova 26 (11 doskokov),  Kolesarova 19,  Istonova 8,  Malicova 5,  Jendrichovska 4,  Marcinakova 2,  Filicka 2,  Holomaniova 2, 

Hodnotenie trénera Tomislava Radoša:
Od začiatku zápasu sme vedeli aký súper nás čaká, kedže sme s nimi odohrali už zopár ťažkých stretnutí. Začiatok zápasu bol poznačený nervozitou na oboch stranách a aj keď naše prvé útoky neboli ideálne, tak naša obrana bola skvelá a prvú štvrtinu sme ubránili súpera na 7 bodov. Tento tímový výkon v obrane nám dodal kopec sebavedomia v našej útočnej tranzícii, kde sme si vytvorili veľa pozícii. Polčas sme vyhrali o 26 bodov a dovolili im skórovať len 13 bodov, čo nám neskutočne zvýšilo ešte viac naše sebavedomie a tímový duch aký bol v tomto zápase na ihrisku a na lavičke bol neuveriteľný. Každá jedna hráčka, ktorá prišla na ihrisko pôsobila suverénne a odvážne. Do druhého polčasu sme chceli nastúpiť s rovnakým výkom a očakávali sme agresívnejšiu hru súpera. No naša obrana bola v tretej štvrtine ešte lepšia ako v prvom polčase a na domácej palubovke súpera sme ich ubránili na jeden bod. Skórovali sme kôš za košom a v jeden moment náš náskok narastol až na 40 bodov. Toto naše víťazstvo je určite zaslúžené, pretože je za tým kopec práce a energii v telocvični. Chcem pogratulovať dievčatám za predvedený výkon a nasadenie, za neskutočnú tímovú chémiu a energiu, ktorú do zápasu vložili a jedna za druhú bojovali. Myslím, že dnešný zápas si každý jeden z nás náramne užil. Máme pred sebou ešte mesiac práce, potrebujeme ostať zdraví a urobíme všetko pre to, aby sme boli na finalový turnaj pripravení.

Hodnotenie hráčky Michaely Jendrichovskej:
Do zápasu sme vstúpili koncentrovane a nebojácne, aj napriek tomu, že sme nevedeli čo máme od súpera očakávať. V prvej štrvtine sme bránili veľmi dobre, čo sa potom prejavilo aj v útoku. Spadli nám potrebné koše a štvrtinu sme vyhrali o desať bodov. Potom prišla druhá štvrtina, v ktorej už z nás opadol všetok strach. Padal jeden kôš za druhým a ani sme sa nenazdali a cez polčas sme vyhrávali o 26 bodov. No ani v tretej štvrtine sme nedali protihráčkam šancu. V obrane sme predviedli jeden perfektný kolektívny výkon, čo sa odrazilo aj vo výsledku. Súperovi sa za celú štvrtinu podarilo dať len jedinú šestku, zatiaľ čo my sme dávali koš za košom. V štvrtej štvrtine sa už len dohrávalo, výsledok bol jasný. Porazili sme súpera kolektívnou hrou a úžasnou obranou, cez ktorú sa nevedeli prepracovať ku košu. Mali sme energiu na ihrisku, rovnako ako na lavičke. A aj vďaka tomu sa nám podarilo zakončiť tento víkend dôležitým víťazstvom.

Hodnotenie hráčky Miriam Ištoňovej:
V dnešnom zápase sme od začiatku chceli podať zodpovedný a koncentrovaný výkon. Zápas bol zo začiatku vyrovnaný, no poctivou obranou a rýchlou kolektívnou hrou sme cez polčas viedli už o 26 bodov. V druhom polčase sme nepoľavili (v tretej štvrtine sa nám dokonca podarilo súpera udržať na 1 bod) a s prehľadom sme dnešný súboj doviedli do víťazného konca.

BK ZŠ Zvolen – Young Angels Academy U17  45:60   (23:36)
Body: Kaliuzhna 17,  Kolesarova 13,  Kristlova 12,  Istonova 8,  Jendrichovska 6,  Holomaniova 2,  Filicka 2.

Hodnotenie hráčky Mirky Marcinakovej:
V zápase so Zvolenom sme od úvodu chceli hrať rýchlo dopredu a vytvárať si náskok. V obrane sme si pomáhali a v útoku sme sa snažili posúvať si loptu a hľadať rôzne riešenia situácií, ktoré boli častokrát úspešné. Počas zápasu bol jedným z našich cieľov prihrať na pivotku a následne riešiť situáciu. Vďaka našej obrane a pomoci v obrane sme získavali lopty a dali ľahké koše z protiútokov. Problémy nám robilo odstavovanie, pri ktorom sme pôsobili nedôrazne a príliš často sme súperkám dali druhú, prípadne aj tretiu šancu na skórovanie alebo získanie faulov. Zápas sme nakoniec doviedli do víťazného konca a mohli sa tešiť z výhry.

Hodnotenie hráčky Anny Kaliuzhnej:
Do zápasu zo Zvolenom sme nastúpili koncentrované. Boli sme nabudené a motivované. Posúvali sme loptu rýchlo do predu ,kde sme vedeli dať veľa bodov z rýchleho protiútoku 1 na 1. Pritlačili sme súpera v obrane, donútili sme ho stratiť veľa lôpt. Dobre sme odstavovali hračky, preto že oni mali ťažké strely z vonku. Hrali sme kolektívne, spravili sme dobrý náskok a vyhrali tento zápas.

 

Prílohy

Názov Typ Veľkosť
BB-YAKEU17 XLS 135,50 kB
Zvolen-YAKEU17 XLS 135,50 kB
 
 
Fakturačné údaje

YOUNG ANGELS ACADEMY, o.z.
Sídlo: Werferova 3, 040 11 Košice

IČO: 503 920 69
DIČ: 2120342070

Peňažný ústav: Tatrabanka a.s.
IBAN: SK05 1100 0000 0029 4102 7028
SWIFT: TATRSKBX

Transparentný bankový účet

bankové spojenie:
Slovenská sporiteľňa, a.s.

IBAN: SK 51 0900 0000 0051 3666 9005

Kontaktné osoby

Hana Jendrichovská
štatutárny orgán občianskeho združenia
E-mail: info@youngangels.sk

Tel./sekretariát: 055 2850020 kl. 242