Veolia
JYSK

Mladšie nádeje na záver MBL aj so Žirkovou a Bálintovou

Autor: Radko Dvorščák

Bodku za V. ročníkom projektu MBL dali v nedeľu 5. 5. 2019 v Košiciach v kategórii mladšie nádeje všetky deti s ročníkom narodenia 2009 a neskôr, ktorým učarovala myšlienka basketbalu. Záverečné kolo sa už po tretí krát uskutočnilo v Angels Aréne, ktorá doslova dýcha basketbalom a je s týmto športom v meste obklopená osobitnou aurou.

 

Pozvanie odohrať basketbalové stretnutia na palubovke, ktorá zažila najväčšie úspechy košického basketbalu prijali tieto družstvá:

ZŠ Drábova „A“ (dievčatá) Young Angels Academy Košice

ZŠ Drábova „B“ (dievčatá) Young Angels Academy Košice

Alejová (dievčatá) Young Angels Academy Košice

SZŠ Palackého (dievčatá) Young Angels Academy Košice

ZŠ Janigová (dievčatá) Young Angels Academy Košice

ZŠ Komenského „A“ (dievčatá) ŠŠK BASKET Stará Ľubovňa

ZŠ Komenského „B“ (dievčatá) ŠŠK BASKET Stará Ľubovňa

ZŠ Levoča (mix) BK SO Levoča

ZŠ sv. Gorazda „A“ (dievčatá) CBK Košice

ZŠ sv. Gorazda „B“ (dievčatá) CBK Košice

ZŠ Čaňa „A“ (mix) BA Čaňa

ZŠ Čaňa „B“ (mix) BA Čaňa

Lučenec (chlapci) AKAPO Lučenec

Lučenec (dievčatá) AKAPO Lučenec

ZŠ Zlatá Rožňava (mix) Basket Rožňava

SZŠ Dneperská (chlapci) ABOVIA 96 Košice

SNV (chlapci) „A“ BK 04 AC LB Spišská Nová Ves

SNV (chlapci) „B“ BK 04 AC LB Spišská Nová Ves

ZŠ, J.Švermu 6 (chlapci) 1. BK Michalovce

ZŠ Ľudovíta Fullu „A“ (chlapci) ŠBK GALAXY Košice

ZŠ Ľudovíta Fullu „B“ (chlapci) ŠBK GALAXY Košice

ZŠ Krosnianska 2 (chlapci) ŠBK GALAXY Košice

ZŠ Fábryho 44 (chlapci) ŠBK GALAXY Košice

ZŠ Dneperská (dievčatá) Tydam UPJŠ Košice

„Podarilo sa nám uzavrieť a splniť všetko, čo sme si v kategórii mladšie nádeje pre túto sezónu naplánovali. Na finálovom turnaji sme dokázali dať priestor 246 deťom z 24 družstiev, ktoré na troch ihriskách v jeden deň odohrali spolu 36 zápasov. Cenná bola účasť aj Zuzany Žirkovej a Barbory Bálintovej, ktoré prišli deťom odovzdať ceny. Svojou účasťou nás pri odovzdávaní cien poctil aj zástupca KSK Peter Berinšter.

Už piaty rok pracujeme nezištne na tom, aby basketbal mal budúcnosť a deti priestor na hru a šport. Keď sme ešte v roku 2013 predstavili myšlienku MBL zástupcom klubov KBZ (Krajské basketbalové združenie) stretlo sa to viac menej s nezáujmom a odmietavým postojom. Nezáujem prevládal aj na strane SBA. Napriek tomu sme sa nevzdali a projekt bez akejkoľvek pomoci rozbehli. Dnes môžeme bilancovať, že to bol správny krok a postupom času sme presvedčili asi každý klub v okolí, že tento formát súťaže má opodstatnenie na kreovanie detí a družstiev do oficiálnych súťaži. Stačí len nahliadnuť do článkov a “historických” dokumentov, ktoré sú k tejto lige vrátane fotodokumentácie z každej jednej akcie dostupné na stránke www.cassoviakosice.sk a bude každému jasné, že to dáva zmysel. Liga stále rastie a napreduje pričom si zachováva svoj status dostupnosti a s výnimkou cestových nákladov nulového zaťaženia na stranu klubov a rodičov. V tomto ročníku sa v kategórii mladších nádejí v telocvičniach vystriedalo 401 detí, ktoré reprezentovali zástupcov 25 družstiev z 9 miest a 13 klubov. Celkovo sme počas 7 celodenných turnajov odohrali 196 zápasov. Veľké ďakujem patrí každému, kto akoukoľvek formou pomohol, či v budúcnosti pomôže, aby bol tento projekt udržateľný.“

Cenu Basketlandu “You are the future” v podobe materiálnej a produktovej podpory určenej pre vybraných najperspektívnejších mladých hráčov, v rámci programu podpory talentovaných mladých basketbalistov a basketbalistiek získali Katarína Vančišinová (SZŠ Palackého), Lenka Šimková (ZŠ Janigová), Zuzana Štellmachová (ZŠ Komenského Stará Ľubovňa)Vivien Miškovičová (ZŠ Čaňa). Gratulujeme a tešíme sa na ich účasť na Basketland campe 2019”, vyjadril sa hlavný organizátor Radko Dvorščák.

Najbližší program MBL Košice:

Nedeľa 12.5.2019 Minibasketbalová liga Košice V. ročník, VIII. kolo, ročníky narodenia 2007 a ml., predbežne  Angels Aréna Košice  a v prípade potreby na základe počtu prihlásených družstiev ďalšia telocvičňa

Rozpis zápasov VII. kola nájdete TU

Informácie z predchádzajúcich kôl nájdete TU

 
 
Fakturačné údaje

YOUNG ANGELS ACADEMY, o.z.
Sídlo: Werferova 3, 040 11 Košice

IČO: 503 920 69
DIČ: 2120342070

Peňažný ústav: Tatrabanka a.s.
IBAN: SK05 1100 0000 0029 4102 7028
SWIFT: TATRSKBX

Transparentný bankový účet

bankové spojenie:
Slovenská sporiteľňa, a.s.

IBAN: SK 51 0900 0000 0051 3666 9005

Kontaktné osoby

Hana Jendrichovská
štatutárny orgán občianskeho združenia
E-mail: info@youngangels.sk

Tel./sekretariát: 055 2850020 kl. 242