Veolia
JYSK

Nevydarený prvý turnaj v EGBL súťaži pre U17

Autor: Ivana Jalčová

Young Angels U17 Košice - Ukraina U16  43:30 
Štatistiky

Hodnotenie hráčky Tary Rebejovej:
Prvy zápas na tomto turnaji bol pre nás ťažký kvôli náročnej a dlhej ceste. Od začiatku sme nastúpili do zápasu s energiou a veľkou bojovnosťou. Priebeh tohto zápasu bol veľmi vyrovnaný, ale napokon sa nám ho podarilo vyhrať. Tento zápas sme síce vyhrali, ale veľmi ma mrzí strata našich dvoch hráčok, ktoré sa zranili a nenastúpili do ďalších zápasov.

 

Young Angels U17 Košice - Rigas 3.BJSS  32:54
Štatistiky

Hodnotenie hráčky Žofie Paulovičovej :
Do tohto zápasu sme nastúpili bez našich dvoch hráčok, ktoré sa v predošlom zápase zranili. Bolo nám to ľúto, no museli sme sa pozbierať a dravo hrať za nich. Prvá štvrtina nebola síce najlepšia, no udržiavali sme vyrovnaný zápas. Avšak v druhej štvrtine sme povolili v obrane, čo dospelo k tomu, že súperov tím si vytvoril bodový náskok až do konca zápasu. Aj keď sme to v tretej štvrtine skoro dohnali, nestačilo nám to na to, aby sme zápas vyhrali.

 

SC BAT Kaszuby - Young Angels U17 Košice 33:32
Štatistiky

Hodnotenie hráčky Barbory Kolesárovej:
Aj keď sme vedeli, že čas zápasu je v pomerne skorej rannej hodine, chceli sme doň vstúpiť s energiou a kolektívne podať kvalitný výkon. No v prvom polčase sa nám to vôbec nedarilo. Robili sme hlúpe chyby, z ktorých plynuli ľahké body nášho súpera a my sme postupne skladali dole hlavu. Do druhého polčasu sme išli s dvojciferným rozdielom, s ktorým sme sa chceli popasovať. Myslím, že nám to celkom išlo, keďže sa nám podarilo, aby skóre ukazovalo v náš prospech. Napokon sme koniec zápasu nezvládli hlavne kvôli nedisciplinovanosti a stretnutie sme prehrali len o jediný bod.

 

Young Angels U17 Košice - HAGA BG Dolphins  42:53
Štatistiky

Hodnotenie hráčky Niny Majorošovej :
Začali sme s energiou a odhodlaním vyhrať. Počas zápasu sme mali problém s faulami, čo dokazujú 3 vyfaulované hráčky. Podujatie nás dohralo len 6, čo bolo fyzicky aj psychicky náročné. Po dobrom začiatku prišli chyby v obrane, ktoré sa odzrkadlili aj v útoku, kde prišli zbytočné splašené straty, pretože sme sa snažili vynahradiť nedôslednosť v obrane. Nekomunikovali a prepadávali sme, z čoho vznikli presilové situácie, ktoré skončili buď košom alebo faulom. Našimi chybami sme im dovolili hádzať veľa trestných hodov, ktoré aj premenili a postupne zvyšovali svoj náskok. Nejakými dobrými strelami sme udržiavali náskok počas zápasu na pár bodov, ale koniec tretej štvrtiny bol zlomový a súper navýšil náskok, ktorý sme už nedokázali dotiahnuť. Prestali sme v útoku hrať našu hru a robili sme len to, čo nám ony dovolili, ale nevzdali sme sa a bojovali až do konca. Z tohto zápasu si môžeme zobrať obrovské ponaučenie a skúsenosti.

 

Young Angels U17 Košice - HBA PHYK Cadets   43:63
Štatistiky

Hodnotenie hráčky Andrey Rosa: 
Do posledného zápasu na tomto turnaji sme nastúpili s túžbou vyhrať. Zápas sme začali veľmi dobre, premenenými strelami, komunikáciou v obrane. Vybudovali sme si mierny náskok, no však v najdôležitejšom úseku hry sme nedokázali zaťať zuby a zabojovať z posledných síl. Našimi chybami, ktoré vznikali z nedôkladnosti, či pri odstavovaní ,správnym využívaním faulov a prihrávkach sme súpera vrátili do hry. Po polčasovej prestávke sme začali zle, pár rýchlymi protiútokmi a košmi s faulami si súper vybudoval náskok, ktorý korigoval do konca zápasu.Opäť raz sme sa presvedčili, že basketbal je o srdci, maličkostiach, detailoch ako je odstavenie, chuť pobiť sa o loptu, ktoré na konci rozhodnú o víťazovi .Aj napriek prehre si myslím, že každý zápas na tomto turnaji nám dal veľmi veľa, musíme si zobrať ponaučenie z každej chyby a začať na nich tvrdo pracovať a zlepšovať jednotlivé schopnosti.

 

Celkové hodnotenie turnaja trénerky Ivany Jalčovej :
Prvý turnaj v EGBL súťaži neskončil tak,  ako sme si predstavovali.  Z piatich  zápasov sme dokázali vyhrať iba prvý proti Ukrajine U16. V prvom stretnutí sme prišli o dve hráčky, ktoré už do ďalšieho priebehu turnaja  nezasiahli. Aj napriek absencii týchto hráčok sme mali predviesť úplne odlišné výkony. Chceli sme na turnaji prezentovať tvrdú hru, kolektívnu obranu podporenú dobrou komunikáciou a hrať rýchlo dopredu. Pokiaľ sa nám darilo, vedeli sme aj brániť, komunikovať, hrať tímovo. Akonáhle prišli hluché momenty, ktoré samozrejme patria k priebehu zápasu, nenašla sa hráčka, ktorá by to dokázala zastaviť. Často krát sme zložili zbrane príliš skoro a dovolili súperom dostať hru pod kontrolu. Hrali sme splašene, bez rozumu a viac menej stačilo pár minút a bolo po zápase. V takejto réžii sa niesli posledné 4 zápasy. 
Zaslúžene sme obsadili 7. miesto a dúfam, že tento neúspech bude pre nás dostatočnou motiváciou na sebe každý deň pracovať a zlepšiť sa vo veciach, ktoré nám tento turnaj nevychádzali. 

Najlepšou hráčkou nášho tímu na turnaji bola Barbora Kolesárová.

 
 
Fakturačné údaje

YOUNG ANGELS ACADEMY, o.z.
Sídlo: Werferova 3, 040 11 Košice

IČO: 503 920 69
DIČ: 2120342070

Peňažný ústav: Tatrabanka a.s.
IBAN: SK05 1100 0000 0029 4102 7028
SWIFT: TATRSKBX

Transparentný bankový účet

bankové spojenie:
Slovenská sporiteľňa, a.s.

IBAN: SK 51 0900 0000 0051 3666 9005

Kontaktné osoby

Hana Jendrichovská
štatutárny orgán občianskeho združenia
E-mail: info@youngangels.sk

Tel./sekretariát: 055 2850020 kl. 242