Veolia
JYSK

Zlepšovať sa dá aj teraz

Autor: Radko Dvorščák

Zrejme nik nepredpokladal, že sa spoločnosť môže ocitnúť v situácii v akej je dnes. Svetom sa šíri hrozba menom COVID-19, ktorá nás všetkých prinútila zamyslieť sa nad prioritami a skutočnými hodnotami. To, čo sme zatiaľ mohli videli len vo filmovom spracovaní, sa dnes a denne, žiaľ, deje v skutočnosti a s nami v hlavných úlohách.

Táto situácia postihla aj športové hnutia a je len správne, že sa postupne prerušujú, či ukončujú súťaže a prijímajú ďalšie celospoločenské opatrenia. Už teraz je jasné, že dopady na ekonomiku a následne aj (no nielen) na šport budú obrovské a v súčasnosti ťažko predvídateľné.

Hracia komisia Slovenskej basketbalovej asociácie postupne ukončila najvyššie súťaže žien i mužov a od 13. 3. 2020 na neurčito pozastavila všetky súťaže od 1. ligy seniorov až po mikroligy chlapcov a dievčat. Tieto opatrenia, samozrejme, postihli aj mládežnícky klub Young Angels Academy. Asi najviac nás v klube mrzí predčasné ukončenie pôsobenia troch našich družstiev v Európskej dievčenskej basketbalovej lige (EGBL).

Do vynúteného prerušenia súťažného ročníka 2019/2020 farby klubu reprezentovalo sedem mládežníckych tréningových skupín v 10 súťažiach organizovaných SBA. Ak k tomu prirátame aj prípravky, tak celkovo sa len u nás bez basketbalu ocitlo vyše 150 dievčat. Je pochopiteľné, že šport v tejto výnimočnej situácii ide bokom, no jeho absencia je citeľná nielen zo strany detí, ale aj ich rodičov.

Je potrebné hľadať spôsoby a možnosti ako čas doma plnohodnotne využiť. Okrem cenných chvíľ v kruhu rodiny, či možnosti stráviť čas pri dobrej knihe, prípadne pri nepopulárnom upratovaní a učení, je možnosť nájsť si čas aj na cvičenie. Športovať sa však dá aj doma, základnou pomôckou je chcenie.  Lopta vie byť aj v týchto časoch jedným z najlepších kamarátov. Vždy, keď budete chcieť, čaká niekde v kúte izby a nikdy nepovie nie. Aj v uzavretom priestore bytu vie bez "búchania" vyplniť čas a prispieť k vášmu individuálnemu zdokonaleniu. Kto chce, hľadá spôsoby, kto nechce, hľadá dôvody...

Pre inšpiráciu ponúkame krátky výber z minima toho čo nájdete na internete.

 

 
 
Fakturačné údaje

YOUNG ANGELS ACADEMY, o.z.
Sídlo: Werferova 3, 040 11 Košice

IČO: 503 920 69
DIČ: 2120342070

Peňažný ústav: Tatrabanka a.s.
IBAN: SK05 1100 0000 0029 4102 7028
SWIFT: TATRSKBX

Transparentný bankový účet

bankové spojenie:
Slovenská sporiteľňa, a.s.

IBAN: SK 51 0900 0000 0051 3666 9005

Kontaktné osoby

Hana Jendrichovská
štatutárny orgán občianskeho združenia
E-mail: info@youngangels.sk

Tel./sekretariát: 055 2850020 kl. 242